Pórkový krém s grilovanou houskou

30 min | polévka | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11391x
Pokud milujete krémové polévky, rozhodně vyzkoušejte tuto.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pórek a cibuli očistíme. Světlou část pórku odkrojíme a nakrájíme na kolečka. Totéž uděláme s částí zelené. Cibuli nasekáme. Zbylý pórek nakrájíme na ozdobu.

V kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 3 minuty ji restujeme. Pak přidáme pórek a smažíme další 2 - 3 minuty. Vsypeme mouku a krátce pražíme. Základ polévky zalijeme za důkladného šlehání horkou vodou. Podle chuti lehce osolíme a opepříme a vaříme, dokud se mouka nerozvaří.

Kastrol sejmeme ze sporáku, ponorným mixérem rozmixujeme a vrátíme na sporák. Pak zvolna přilijeme mléko a zvolna vaříme asi 10 minut, aby se mléko nesrazilo. Doporučuji použít domácí mléko nebo z automatu. Nemusíte pak přidávat smetanu a polévka získá plnější chuť.

V této fázi nakrájíme housku na asi 5 mm silná kolečka. Rozdělíme na ně pancettu nebo anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným parmazánem. Houstičky přeložíme na plech a vložíme do trouby pod gril asi na 4 - 5 minut.

Provařený pórkový krém podle potřeby ještě zředíme a ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Nového koření dáme jen lehce, aby nepřebil chuť pórku. Již jen krátce povaříme.

Pórkový krém rozdělíme do talířů, posypeme čerstvým pórkem a doplníme grilovanou houskou. Pórkový krém s grilovanou houskou ihned podáváme.

Vilienka autor receptu:

Pórkový krém s grilovanou houskou

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pórkový krém s grilovanou houskou

Přidat příspěvek k receptu Pórkový krém s grilovanou houskou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept