Pórkový krém s grilovanou houskou

30 min | polévka | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9561x
Pokud milujete krémové polévky, rozhodně vyzkoušejte tuto.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pórek a cibuli očistíme. Světlou část pórku odkrojíme a nakrájíme na kolečka. Totéž uděláme s částí zelené. Cibuli nasekáme. Zbylý pórek nakrájíme na ozdobu.

V kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 3 minuty ji restujeme. Pak přidáme pórek a smažíme další 2 - 3 minuty. Vsypeme mouku a krátce pražíme. Základ polévky zalijeme za důkladného šlehání horkou vodou. Podle chuti lehce osolíme a opepříme a vaříme, dokud se mouka nerozvaří.

Kastrol sejmeme ze sporáku, ponorným mixérem rozmixujeme a vrátíme na sporák. Pak zvolna přilijeme mléko a zvolna vaříme asi 10 minut, aby se mléko nesrazilo. Doporučuji použít domácí mléko nebo z automatu. Nemusíte pak přidávat smetanu a polévka získá plnější chuť.

V této fázi nakrájíme housku na asi 5 mm silná kolečka. Rozdělíme na ně pancettu nebo anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným parmazánem. Houstičky přeložíme na plech a vložíme do trouby pod gril asi na 4 - 5 minut.

Provařený pórkový krém podle potřeby ještě zředíme a ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Nového koření dáme jen lehce, aby nepřebil chuť pórku. Již jen krátce povaříme.

Pórkový krém rozdělíme do talířů, posypeme čerstvým pórkem a doplníme grilovanou houskou. Pórkový krém s grilovanou houskou ihned podáváme.

Vilienka autor receptu:

Pórkový krém s grilovanou houskou

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pórkový krém s grilovanou houskou

Přidat příspěvek k receptu Pórkový krém s grilovanou houskou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravé přesnídávky nejen při redukční dietě

    Zdravé přesnídávky nejen při redukční dietě

    Svačina, to už dávno není jen typická houska se salámem a jablko, jak ji známe ze školních let. Máme pro vás moderní a zdravé tipy na svačinky a přesnídávky, které jsou obzvlášť důležité také při snaze shodit pár přebytečných kil. Díky pravidelným svačinám si můžete dát jen lehčí oběd a mnohem méně kalorickou večeři. Podle odborníků je také zřejmé, že lidé trpící nadváhou jí méně než třikrát denně.

  • Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Máme za sebou každoroční změnu času ze zimního na letní. K posunutí hodin na letní čas, tedy o hodinu dopředu, došlo 29. března, a to přesně ve dvě hodiny ráno. Pro někoho je to už tradiční a nutná nepříjemnost, někdo se nad tím ani nepozastaví. Jak jste právě proběhlou změnu na letní čas zvládli vy?




přidat nový recept