Pórkový krém s grilovanou houskou

30 min | polévka | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10898x
Pokud milujete krémové polévky, rozhodně vyzkoušejte tuto.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pórek a cibuli očistíme. Světlou část pórku odkrojíme a nakrájíme na kolečka. Totéž uděláme s částí zelené. Cibuli nasekáme. Zbylý pórek nakrájíme na ozdobu.

V kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a asi 3 minuty ji restujeme. Pak přidáme pórek a smažíme další 2 - 3 minuty. Vsypeme mouku a krátce pražíme. Základ polévky zalijeme za důkladného šlehání horkou vodou. Podle chuti lehce osolíme a opepříme a vaříme, dokud se mouka nerozvaří.

Kastrol sejmeme ze sporáku, ponorným mixérem rozmixujeme a vrátíme na sporák. Pak zvolna přilijeme mléko a zvolna vaříme asi 10 minut, aby se mléko nesrazilo. Doporučuji použít domácí mléko nebo z automatu. Nemusíte pak přidávat smetanu a polévka získá plnější chuť.

V této fázi nakrájíme housku na asi 5 mm silná kolečka. Rozdělíme na ně pancettu nebo anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným parmazánem. Houstičky přeložíme na plech a vložíme do trouby pod gril asi na 4 - 5 minut.

Provařený pórkový krém podle potřeby ještě zředíme a ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Nového koření dáme jen lehce, aby nepřebil chuť pórku. Již jen krátce povaříme.

Pórkový krém rozdělíme do talířů, posypeme čerstvým pórkem a doplníme grilovanou houskou. Pórkový krém s grilovanou houskou ihned podáváme.

Vilienka autor receptu:

Pórkový krém s grilovanou houskou

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pórkový krém s grilovanou houskou

Přidat příspěvek k receptu Pórkový krém s grilovanou houskou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept