Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 464x
Levná a rychlá zeleninová polévka s klobásou, která se může jíst i studená, takto chutná například v létě. Recept bez klobásy je vhodný i pro vegetariány.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a pórek očistíme. Pórek a cibuli potom nakrájíme na větší kousky, aby se suroviny rychle nerozvařily. Klobásy nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, pokud potřebují oloupat, tak je oloupeme.

Do hrnce dáme máslo, zpěníme na něm cibuli s pórkem a zlehka dusíme asi 10 minut. Lehce osolíme a trochu opepříme, v případě potřeby lehce podlijeme, aby se to nepřipalovalo. Během dušení už můžeme vložit připravenou kostku bujonu. Když bude vše trochu změklé, nalijeme vodou a dáme vařit. Klobásu přidáme do hrnce a vaříme, dokud pórek a cibule nebudou měkké nebo mírně rozvařené.

Polévka by neměla být moc vodová, ale spíše více hustá. Polévka je nasládlá, má to tak chutnat, takže sůl přidáváme jen podle chuti. Klobásu doporučuji čím více červená, tím lépe, polévka tak získá lepší chuť i barvu a může být i pikantní.

Pórkovo-cibulovou polévku s klobásou ihned podáváme na stůl k jídlu. Při podávání rád používám na dochucení tabasco, dá se použít i vinný ocet. To záleží jen na naší chuti.

LuKa autor receptu:

Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Kájina
LuKa
Kájina 60 receptů
zjirousek
Polévky 1972 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3700 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Přidat příspěvek k receptu Pórkovo-cibulová polévka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept