Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 481x
Levná a rychlá zeleninová polévka s klobásou, která se může jíst i studená, takto chutná například v létě. Recept bez klobásy je vhodný i pro vegetariány.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a pórek očistíme. Pórek a cibuli potom nakrájíme na větší kousky, aby se suroviny rychle nerozvařily. Klobásy nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, pokud potřebují oloupat, tak je oloupeme.

Do hrnce dáme máslo, zpěníme na něm cibuli s pórkem a zlehka dusíme asi 10 minut. Lehce osolíme a trochu opepříme, v případě potřeby lehce podlijeme, aby se to nepřipalovalo. Během dušení už můžeme vložit připravenou kostku bujonu. Když bude vše trochu změklé, nalijeme vodou a dáme vařit. Klobásu přidáme do hrnce a vaříme, dokud pórek a cibule nebudou měkké nebo mírně rozvařené.

Polévka by neměla být moc vodová, ale spíše více hustá. Polévka je nasládlá, má to tak chutnat, takže sůl přidáváme jen podle chuti. Klobásu doporučuji čím více červená, tím lépe, polévka tak získá lepší chuť i barvu a může být i pikantní.

Pórkovo-cibulovou polévku s klobásou ihned podáváme na stůl k jídlu. Při podávání rád používám na dochucení tabasco, dá se použít i vinný ocet. To záleží jen na naší chuti.

LuKa autor receptu:

Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Kájina
LuKa
Kájina 60 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Přidat příspěvek k receptu Pórkovo-cibulová polévka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept