Pomazánka z uzených šprotů

15 min | pomazánka | česká kuchyně | recept zobrazen: 27622x
Rybí pomazánka z pár surovin. Chutná jako našlehaná pěna.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z uzených šprotů odkrojíme ocásky a hlavu.

Do misky dáme asi 3/4 kelímku pomazánkového másla, jogurt, uzené šproty a společně rozmačkáme a mícháme do hladké hmoty. Přidáme lžíci hořčice a mletou papriku. Znovu dobře promícháme.

Pomazánku z uzených šprotů podáváme na jakémkoliv pečivu.

Pro obměnu lze do pomazánky přidat i na kostičky nakrájenou cibuli, ubrat pomazánkového másla nebo přidat oblíbené koření. Je dobrá i na druhý den po odležení v lednici.

Michy autor receptu:

Pomazánka z uzených šprotů

Počet přidaných receptů: 2206

Ingredience

3,4
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pomazánka z uzených šprotů

Recept se nachází v 74 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pomazánka z uzených šprotů

Přidat příspěvek k receptu Pomazánka z uzených šprotů
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept