Polské zrazy

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 141199x
Válečky z mletého masa plněné slaninou přelité jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.

Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.

Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Polské zrazy

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porcí
Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Polské zrazy

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 4875 receptů
zjirousek
Mletá masa 410 receptů
miriri
Maso 119 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polské zrazy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • 2 druhy zrazu Majolenka 19.08.2008 21:03:15

    zalezi ve ktere casti Polska se clovek nachazi.1.Nejedna se o mlete maso ale "hrubo nasekane"2.Zrazy rika se taky tomu co by Cesi pojidaji jako spanelske ptacky:-))Dobrou chut a zdravim vsechny kterym chutna

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Polské zrazy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept