Polské zrazy

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 141528x
Válečky z mletého masa plněné slaninou přelité jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.

Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.

Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Polské zrazy

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Polské zrazy - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1622 kJ / 387,5 kCal (na 1 porci)

Kuchařky obsahující recept Polské zrazy

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3123 receptů
zjirousek
Mletá masa 449 receptů
Zorňafa
1. aa-1 2334 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polské zrazy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • 2 druhy zrazu Majolenka 19.08.2008 21:03:15

    zalezi ve ktere casti Polska se clovek nachazi.1.Nejedna se o mlete maso ale "hrubo nasekane"2.Zrazy rika se taky tomu co by Cesi pojidaji jako spanelske ptacky:-))Dobrou chut a zdravim vsechny kterym chutna

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Polské zrazy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept