Polské zrazy

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 141470x
Válečky z mletého masa plněné slaninou přelité jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.

Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.

Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Polské zrazy

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Polské zrazy

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3067 receptů
zjirousek
Mletá masa 442 receptů
Zorňafa
1. aa-1 2655 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polské zrazy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • 2 druhy zrazu Majolenka 19.08.2008 21:03:15

    zalezi ve ktere casti Polska se clovek nachazi.1.Nejedna se o mlete maso ale "hrubo nasekane"2.Zrazy rika se taky tomu co by Cesi pojidaji jako spanelske ptacky:-))Dobrou chut a zdravim vsechny kterym chutna

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Polské zrazy
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Kamkoliv se podíváme, všude samý bez. A ta vůně! A protože právě nastaly dny, kdy začal bez kvést, poradíme vám spoustu dobrot, které se z něj dají připravit. Od bezového sirupu, čaje, marmelády až po přírodní kosmetické přípravky. Vždyť recepty na bezovou šťávu existovaly již ve starověkém Římě.

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.




přidat nový recept