Polské zrazy

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 141319x
Válečky z mletého masa plněné slaninou přelité jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.

Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.

Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Polské zrazy

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Polské zrazy

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5069 receptů
zjirousek
Mletá masa 427 receptů
miriri
Maso 119 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polské zrazy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • 2 druhy zrazu Majolenka 19.08.2008 21:03:15

    zalezi ve ktere casti Polska se clovek nachazi.1.Nejedna se o mlete maso ale "hrubo nasekane"2.Zrazy rika se taky tomu co by Cesi pojidaji jako spanelske ptacky:-))Dobrou chut a zdravim vsechny kterym chutna

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Polské zrazy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept