Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (větší mrkev, malý celer a petržel) očistíme a nastrouháme. Petrželku nasekáme na jemno.
Do většího hrnce dáme máslo, nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě společně osmahneme. Nakonec přidáme vejce a za stálého míchání jej necháme srazit.
Zeleninovou směs zalijeme vodou, přidáme kmín a uvedeme do varu. Následně přidáme masox, zvolna vaříme, nezakrýváme pokličkou a občas promícháme. Polévku nakonec dochutíme kořením a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku z vaječné jíšky podle babičky můžeme podávat samotnou nebo s pečivem podle chuti.
Re: Komentář k receptu Polévka z vaječné jíšky podle babičky
V tomto receptu je sice mouka napsaná, ale ve finále tam není a nikde se nesipe.
lumik
Komentář k receptu Polévka z vaječné jíšky podle babičky
u nás polévku z vaječné jíšky máme rádi,ale dělám ji jinak - do rozpuštěného másla dám polohrubou mouku nebo krupičku,osmažím do růžova,přidám vejce a smažím až se tvoří hrudky,ty pak nechám povařit ve vývaru s jemně nakrájenou zeleninou,případně masem,dochutit podle zvyku.V tomhle receptu se mouka sype na zeleninu.