Polévka z růžičkové kapusty

1 hod | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 145990x
Velice jednoduchá, levnější a rychlá polévka.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kapustu očistíme. Mrkve a brambory oškrábeme. Kromě jedné nakrájíme všechny brambory na kostičky. Mrkve nakrájíme na kolečka.

Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přivedeme jej k varu a dáme do ní bujon, zeleninu a brambory. Zeleninu vaříme asi 20 minut.

Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka. Po oněch 20 minutách do vývaru nastrouháme bramboru a přidáme do něj klobásu. Pak vaříme dalších 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem, převaříme.

Polévku s kapustou podáváme posypanou čerstvými bylinkami.

Vilienka autor receptu:

Polévka z růžičkové kapusty

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Polévka z růžičkové kapusty

Recept se nachází v 28 kuchařkách
KDI
VARENIE 4759 receptů
zjirousek
Polévky 1754 receptů
i.colek
zvláštní kucřka 57 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka z růžičkové kapusty

Přidat příspěvek k receptu Polévka z růžičkové kapusty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept