Polévka z kuřecích kostí

1 hod | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 66703x
Snadná a vydatná polévka ze zbytků kuřecích prsních „motýlků“.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na polévku můžeme využít kosti z kuřecích prsních řízků „motýlků“ nebo jiných částí drůbeže. Kosti zalijeme studenou vodou a přivedeme, nejlépe v tlakovém hrnci, k varu. Vaříme zvolna asi 35 minut. Když jsou zbytky masa na kostech měkké, vývar scedíme, maso z kostí obereme a pokrájíme na kousky.

Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, celou cibuli, fazolky. Použít lze i jinou zeleninu. Vývar osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Cibuli pak z vývaru vyjmeme a přidáme obrané maso z kostí.

Pokud máme kostí málo, můžeme do polévky pro zesílení chutě přidat kostku slepičího bujónu a opepřit. Bujón podáváme s domácími vaječnými nudlemi, nebo vaječným svítkem.

Doporučuji ale rychlejší a chutný způsob: Na dno misky (talíře) nasypeme instantní čínské nudle, zalijeme horkým vývarem z kostí a posypeme zelenou petrželovou natí.

autor receptu:

Polévka z kuřecích kostí

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

3,3
dobrý recept
20 hlasujících
  • Recept Polévka z kuřecích kostí - Výborná polévka z kuřecích kostí

Kuchařky obsahující recept Polévka z kuřecích kostí

Recept se nachází v 33 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
Hanka
hannyto@seznam.cz 1062 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka z kuřecích kostí

Přidat příspěvek k receptu Polévka z kuřecích kostí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept