Polévka z kuřecích kostí

1 hod | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 66170x
Snadná a vydatná polévka ze zbytků kuřecích prsních „motýlků“.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na polévku můžeme využít kosti z kuřecích prsních řízků „motýlků“ nebo jiných částí drůbeže. Kosti zalijeme studenou vodou a přivedeme, nejlépe v tlakovém hrnci, k varu. Vaříme zvolna asi 35 minut. Když jsou zbytky masa na kostech měkké, vývar scedíme, maso z kostí obereme a pokrájíme na kousky.

Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, celou cibuli, fazolky. Použít lze i jinou zeleninu. Vývar osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Cibuli pak z vývaru vyjmeme a přidáme obrané maso z kostí.

Pokud máme kostí málo, můžeme do polévky pro zesílení chutě přidat kostku slepičího bujónu a opepřit. Bujón podáváme s domácími vaječnými nudlemi, nebo vaječným svítkem.

Doporučuji ale rychlejší a chutný způsob: Na dno misky (talíře) nasypeme instantní čínské nudle, zalijeme horkým vývarem z kostí a posypeme zelenou petrželovou natí.

autor receptu:

Polévka z kuřecích kostí

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
20 hlasujících
  • Recept Polévka z kuřecích kostí - Výborná polévka z kuřecích kostí

Kuchařky obsahující recept Polévka z kuřecích kostí

Recept se nachází v 31 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
Hanka
hannyto@seznam.cz 1046 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka z kuřecích kostí

Přidat příspěvek k receptu Polévka z kuřecích kostí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept