Recept na jogurtovou polévku s ředkvičkami a rukolou.
3 stroužky | česnek |
500 ml | bílý jogurt |
5 ks | ředkvičky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
rukola | |
olivový olej |
Rukolu pokrájíme a nasypeme do jogurtu. Z česneku vyndáme klíček, zbytek nakrájíme a přidáme k rukole s jogurtem. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, nandáme na dno talíře a zalijeme směsí z jogurtu. Polévku navrchu ozdobíme rukolou, ředkvičkou a pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena