Polévka s fazolemi a těstovinami

1 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 288x
Recept na hustou sytou polévku s bílými fazolemi, zeleninou a těstovinami.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Den předem namočíme bílé fazole. Druhý den je 30 minut předvaříme v neosolené vodě. Fazole můžeme použít konzervované a nemusí se předvářet, ale není to ono. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a řapíkatý celer nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

Nakrájenou a nastrouhanou zeleninu osmažíme dozlatova na oleji, zalijeme zeleninovým vývarem a rajčatovým pyré. Přidáme slité fazole, snítku rozmarýnu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 30 minut, až jsou fazole měkké. Zvlášť si uvaříme drobné těstoviny, třeba malé mušličky, scedíme je a přidáme na závěr vaření do polévky .

Polévku s fazolemi a těstovinami podáváme posypanou parmazánem, rozmarýnem a pokapanou olivovým olejem.

lumik autor receptu:

Polévka s fazolemi a těstovinami

Počet přidaných receptů: 257

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Polévka s fazolemi a těstovinami

Recept se nachází v 18 kuchařkách
lumíkova kuchařka
lumik
lumíkova kuchařka 362 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka s fazolemi a těstovinami

Přidat příspěvek k receptu Polévka s fazolemi a těstovinami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept