Snadný recept na svěží a vláčný rybízový koláč s přídavkem polenty. Z připraveného těsta můžeme stejným způsobem připravit i muffiny.
300 g | cukr |
200 ml | olej |
4 ks | vejce |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
300 g | rybíz |
250 ml | jablečný džus |
300 g | hladká mouka |
100 g | kukuřičná polenta |
podle potřeby | |
---|---|
máslo na vymazání formy | |
polohrubá mouka na vysypání |
Rybíz zbavíme stopek, opláchneme a necháme okapat. Připravíme si sypkou směs. Prosátou mouku promícháme s kypřícím práškem a polentou. Troubu předehřejeme na 180 °C a dortovou formu o průměru asi 24 cm vymažeme máslem, vysypeme moukou a dno poklademe rybízem. V míse vyšleháme vejce s cukrem na hladký hustý krém, ke kterému přilijeme olej a stoprocentní džus. Nakonec do těsta vmícháme sypkou směs, krátce promícháme a přendáme do připravené formy. Polentový koláč s rybízem pečeme zvolna přibližně 60 minut. Jestli je koláč upečený, zjistíme pomocí špejle, která musí po zkoušce zůstat suchá. Hotový koláč necháme asi 10 minut odpočinout, pak ho vyklopíme z formy a vychladlý nakrájíme na porce. Polentový koláč s rybízem podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji, je dobrý i jen tak samotný.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena