Podzimní tagliatelle

30 min | hlavní chod | 2 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1230x
Lehké italské jídlo i pro vegetariány.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na menší kousky nakrájíme cibulky typu šalotka, žampiony, bílou papriku a na půlky rozkrojíme cherry rajčátka. V hrnci na těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente tagliatelle (cca 5 minut).

Připravíme si pánev, kde necháme krátce na olivovém oleji osmahnout 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Poté na mírnějším ohni přidáváme postupně šalotku, cherry rajčátka, bílou papriku a samozřejmě podzimní houby (např. naše žampiony). Mírně podusíme a necháme zabublat sklenkou bílého vína. Odstraníme česnek. Asi po 5 minutách, kdy se vínko vyvaří, přidáme pár lžic ze zeleninového vývaru. Dá se nahradit tekutým teplým kvalitním zeleninovým bujonem. Přidáme 1 naběračku z varu těstovin.

Ve finále přidáme z hrnce do pánve již al dente připravené těstoviny tagliatelle. Těsně před podáváním zasypeme provensálským kořením, pepřem a dle hustoty omáčky také tvrdým sýrem typu parmazánu.

Podzimní tagliatelle můžeme ozdobit na talíři snítkem jednoho z provensálského koření (rozmarýn, tymián, majoránka, saturejka a bazalka) a podáváme.

autor receptu:

Podzimní tagliatelle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Podzimní tagliatelle

Recept se nachází v 23 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
zjirousek
Těstoviny 771 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Podzimní tagliatelle

Přidat příspěvek k receptu Podzimní tagliatelle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept