Podmáslový chléb s ořechy

1 h 15 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 697x
Recept na dobrý chleba s nasekanými ořechy a slunečnicovým semínkem, který zaděláme podmáslím.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme 1 - 2 lžíce žitného kvásku, přidáme hladkou mouku, sůl, podmáslí a vodu. Těsto dobře promícháme a necháme přikryté kynout 12 - 18 hodin.

Na půl hodiny dáme do trouby rozpálit zapékací mísu, nebo hrnec s poklicí. Potom poklici sejmeme, dno hrnce poprášíme moukou, pomocí stěrky vlijeme těsto, povrch posypeme nasekanými vlašskými ořechy a slunečnicovými semínky.

Podmáslový chléb pečeme půl hodiny přikrytý poklicí a následně bez pokličky dopečeme asi další půl hodinu podle trouby. Horký chléb vyklopíme z hrnce a necháme na mřížce pod utěrkou vychladnout.

Podmáslový chléb s ořechy podáváme podle chuti k různým pokrmům a příležitostem.

veraricna autor receptu:

Podmáslový chléb s ořechy

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících
  • Recept Podmáslový chléb s ořechy - Chléb s podmáslím posypaný ořechy a slunečnicovými semínky
  • Recept Podmáslový chléb s ořechy - Podmáslový chléb s ořechy

Kuchařky obsahující recept Podmáslový chléb s ořechy

Recept se nachází v 22 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Podmáslový chléb s ořechy

Přidat příspěvek k receptu Podmáslový chléb s ořechy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept