Plzeňský kapr

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 20637x
Pečený kapr na cibuli a slanině. Recept na kapra trochu jinak.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.

Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme sklenicí piva. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.

Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.

Jiří Viktor K autor receptu:

Plzeňský kapr

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Plzeňský kapr

Recept se nachází v 90 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů
zdegross
ryby 183 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plzeňský kapr

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Plzeňský kapr
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept