Plněné žampiony

45 min | hlavní chod | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 160446x
Hlavičky hub, plněné dvěma nádivkami. Jedna je sýrová a druhá je s krabími tyčkami a rozinkami. Tyčinky můžeme nahradit krevetami.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Veliké pevné žampiony vybereme a oloupeme jim hlavičky. Potom odřízneme nožičky a posekáme je najemno. Na másle orestujeme natě cibulek a nožičky žampionů, potom je odstavíme a v misce promícháme se smetanovým taveným sýrem. Tvrdý sýr nastrouháme a promícháme ho s teplým mlékem a přidáme do houbové směsi. Tou potom plníme polovinu kloboučků, které narovnáme na plech pokapaný vodou a pečeme asi 25 minut na 170 st. Mezitím posekáme krabí tyčinky se zbylou natí z cibulek a rozinkami. Nádivkou naplníme zbylé kloboučky a sypeme strouhanou nivou. Pečeme na grilu nebo v horkovzdušné troubě na 220 st. asi 8 minut. Podáváme s pečivem.

autor receptu:

Plněné žampiony

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Plněné žampiony

Recept se nachází v 39 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3398 receptů
zjirousek
Houby 216 receptů
pneli
houby 94 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné žampiony

Přidat příspěvek k receptu Plněné žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept