Plněné žampiony

45 min | hlavní chod | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 160723x
Hlavičky hub, plněné dvěma nádivkami. Jedna je sýrová a druhá je s krabími tyčkami a rozinkami. Tyčinky můžeme nahradit krevetami.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Veliké pevné žampiony vybereme a oloupeme jim hlavičky. Potom odřízneme nožičky a posekáme je najemno. Na másle orestujeme natě cibulek a nožičky žampionů, potom je odstavíme a v misce promícháme se smetanovým taveným sýrem. Tvrdý sýr nastrouháme a promícháme ho s teplým mlékem a přidáme do houbové směsi. Tou potom plníme polovinu kloboučků, které narovnáme na plech pokapaný vodou a pečeme asi 25 minut na 170 st. Mezitím posekáme krabí tyčinky se zbylou natí z cibulek a rozinkami. Nádivkou naplníme zbylé kloboučky a sypeme strouhanou nivou. Pečeme na grilu nebo v horkovzdušné troubě na 220 st. asi 8 minut. Podáváme s pečivem.

autor receptu:

Plněné žampiony

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Plněné žampiony

Recept se nachází v 40 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3471 receptů
zjirousek
Houby 232 receptů
pneli
houby 104 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné žampiony

Přidat příspěvek k receptu Plněné žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept