Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme všechny potřebné suroviny a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme krém, kterým budeme plnit upečené trubičky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme mleté ořechy a rum a důkladně promícháme.
Těsto vytáhneme z lednice a postupně odkrajujeme menší kousky, které vyválíme přes potravinovou fólii na plát hrubý zhruba 2 mm. Z plátu rádýlkem vykrajujeme obdélníčky o velikosti cca 3 x 2cm, které natáčíme na kovové trubičky. Takto připravené trubičky dáme na vymazaný plech (trubičky ukládáme spojem dolů) a upečeme v mírně předehřáté troubě. Doba pečení je zhruba 10 minut.
Upečené trubičky naplníme připraveným krémem. Poté oba konce trubiček namáčíme v čokoládové polevě, kterou připravíme smícháním čokolády na vaření a stoprocentního tuku. Nakonec necháme trubičky ztuhnout v lednici.