Plněné pirožky

2 hod | hlavní chod | ruská kuchyně | recept zobrazen: 134798x
Kynuté pirožky plněné uzeným masem. Podáváme s kyselým zelím.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z vlažného mléka, špetky soli, trochu cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vykynout. Máslo necháme rozpustit. Plech si vyložíme pečícím papírem.

Do mísy prosejeme mouku. Přidáme do ní žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Pokud je třeba, přidáme mléko. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Mezi kynutím si můžeme připravit náplň. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozpálíme si vyšší pánev. Přidáme trochu oleje a cibuli s česnekem zesklovatíme. Přidáme maso a společně vše restujeme. Podle chuti náplň osolíme a opepříme. Hotovou směs necháme vychladnout.

Vykynuté těsto na pomoučené desce rozválíme. Z plátu těsta vykrajujeme čtverce, které plníme připravenou vychladlou náplní. Čtverce přeložíme do tvaru obdélníku a konce lehce přimáčkneme, aby držely.

Připravené naplněné pirožky skládáme na plech. Vejce si rozšleháme vidličkou a všechny pirožky jím potřeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud nejsou pirožky hotovy. Podáváme s kyselým zelím.

autor receptu:

Plněné pirožky

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 299 běžně 4999 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Plněné pirožky

Recept se nachází v 45 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5946 receptů
mladabol
Ceska kuchyn 38 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné pirožky

Přidat příspěvek k receptu Plněné pirožky
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept