Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

1 h 15 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 4428x
Rychlá příprava výborné rajské omáčky z domácího kečupu, rýže podle receptu mého dědy z remosky nebo z trouby.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Maso osolíme, opepříme. Smícháme s jedním vejcem. Z paprik odkrojíme klobouček se stopkou a vyjmeme semínka a naplníme masem.

Na tuku mírně orestujeme polovinu cibule nakrájené najemno. Vložíme papriky a restujeme ze všech stran. Podlijeme domácím kečupem, případně přidáme trochu vody a necháme dusit asi 30 minut. Poté vyjmeme papriky a zahustíme rajskou omáčku jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec přidáme smetanu.

Opláchnutou rýži nasypeme do remosky a zalijeme vodou. Rýže musí být ponořená a nad ní minimálně jednou tolik vody. Osolíme a přidáme máslo. Do druhé poloviny cibule napícháme hřebíček a vložíme ji doprostřed remosky mezi rýži. Přikryjeme poklicí a pečeme asi 60 minut. Místo remosky můžeme použít zapékací mísu nebo hrnec s poklicí a dát do trouby na 200 °C. Na talíř dáme kopečky rýže, ozdobíme petrželkou, přidáme papriky a zalijeme omáčkou. Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží ihned podáváme.

autor receptu:

Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

Recept se nachází v 44 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
zjirousek
Kuchařka 637 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží Poklicka 18.02.2014 20:06:48

    Nevim, mě k tomu ta uvedená rýže moc neleze, s knedlíkem mi to přijde víc jedlé.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept