Snadný recept na kapsy z vepřového mletého masa plněné balkánským sýrem - vše na srbský způsob.
0.5 ks | cibule |
500 g | vepřová plec |
100 g | balkánský sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
rajčatový protlak | |
dijonská hořčice | |
podle potřeby | |
špek |
Očištěné vepřové maso velmi jemně umeleme, osolíme a necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu. Oloupanou cibuli nakrájíme na droboučko a důkladně zapracujeme do odleželého masa. Maso rozdělíme na 3 díly, které upravíme pomocí potravinové folie do placek. Na folii položíme díl jemně umletého masa, které opět překryjeme folií a rozválíme na placku silnou asi 3 - 4 mm. Horní folii odstraníme, maso potřeme hořčicí nebo rajským protlakem a jednu polovinu placky poklademe rozdrobeným balkánským sýrem. Pomocí spodní folie druhou polovinu placky překlopíme na sýr a kapsu důkladně uzavřeme. Rozpálenou, nejlépe litinovou, pánev potřeme špekem a na ní velmi zvolna propékáme plněné mleté kapsy z obou stran dorůžova. S masem na pánvi opečeme také plátky anglické slaniny, měly by být křupavé. Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem podáváme s opečenou slaninou, zeleninou a šťouchaným bramborem jako hlavní chod.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena