Listové těsto rozdělíme na polovinu a obojí rozválíme. Protože jsem na recept použila větší nerezové košíčky, rozdělíla jsem obě poloviny na 4 části - 4 kostky.
Na první náplň si nastrouháme nebo rozdrobíme nivu. Salám nakrájíme na nudličky. Na druhou náplň scedíme velkou konzervu sterliovaného hrášku, připravíme si vejce a koření.
Košíčky dobře vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme strouhankou. Do každého košíčku dáme čtverec vyváleného těsta a zatlačíme jak na dno tak na okraje, přebytečné těsto podél ostrých okrajů "ořízneme". Dno propíchneme vidličkou. Dva košíčky naplníme nejdříve salámem, potom nivou a znovu salámem. Druhé dva vyplníme hráškem, zasypeme pepřem, rozklepneme celé vejce (nerozšlehané!) a okolo žloutku znovu vysypeme hráškem - posolíme, popepříme a posypeme paprikou. Košíčky by měly být naplněné asi 1 cm pod okraj. Teď vezmeme zbylé čtverce těsta a vytvoříme jimi "pokličku" košíčků. Podél okrajů zbylé těsto opět ořízneme. Potřeme rozšlehaným vejcem, případně ozdobíme zbylým listovým těstem, ze kterého vykrajujeme třeba malá kolečka.
Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme košíčky umístěné na plechu a zapékáme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170 - 180 °C a dopečeme dozlatova, těsto nám bude odstupovat od okrajů.
Plněné listové košíčky necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat. Samozřejmě lze použít i menší formy košíčků a mít jich více. Chutnají teplé i studené a dobře zasytí.