Velké žampiony oloupeme, vykroutíme nožičky a okraje kloboučků zarovnáme, aby vznikla mistička. Pekáč vytřeme olejem a kloboučky tam vyskládáme.
Nožičky a veškeré další zbytky z hub nakrájíme nadrobno a zrovna tak cibuli. Salám nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, goudu nastrouháme na struhadle s velkými oky.
Cibuli necháme zesklovatět na oleji, pak na ni přidáme salám, nožičky hub a třeba vyloupaný hrášek. Můžeme ovšem použít i sterilovaný, případně přidat třeba kukuřici či jiné ingredience, které právě máme doma. Chvíli restujeme, pak podle chuti zakápneme kečupem, prohřejeme a odstavíme.
Po alespoň částečném vychladnutí přimícháme nastrouhaný sýr a dobře promícháme. Jinak se sýr rozehřeje a bude se táhnout, ale ani to není na překážku. Podle chuti můžeme osolit, opepřit a okmínovat.
Směsí naplníme žampionové kloboučky, co to půjde do kupole a dáme do trouby.
Po 10 minutách poklademe jednotlivé kloboučky plátkovým sýrem a necháme ho rozpustit ještě 5 minut v troubě.
Plněné kloboučky žampiónů podáváme s brambory. Dobré jsou i jen tak s chlebem jako chuťovka.