Plněné kloboučky žampionů

35 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 576x
Zapečené žampiony naplněné salámovou směsí se sýrem. Rychlý recept na dokonalou chuťovku s chlebem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Velké žampiony oloupeme, vykroutíme nožičky a okraje kloboučků zarovnáme, aby vznikla mistička. Pekáč vytřeme olejem a kloboučky tam vyskládáme.

Nožičky a veškeré další zbytky z hub nakrájíme nadrobno a zrovna tak cibuli. Salám nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme, goudu nastrouháme na struhadle s velkými oky.

Cibuli necháme zesklovatět na oleji, pak na ni přidáme salám, nožičky hub a třeba vyloupaný hrášek. Můžeme ovšem použít i sterilovaný, případně přidat třeba kukuřici či jiné ingredience, které právě máme doma. Chvíli restujeme, pak podle chuti zakápneme kečupem, prohřejeme a odstavíme.

Po alespoň částečném vychladnutí přimícháme nastrouhaný sýr a dobře promícháme. Jinak se sýr rozehřeje a bude se táhnout, ale ani to není na překážku. Podle chuti můžeme osolit, opepřit a okmínovat.

Směsí naplníme žampionové kloboučky, co to půjde do kupole a dáme do trouby. Po 10 minutách poklademe jednotlivé kloboučky plátkovým sýrem a necháme ho rozpustit ještě 5 minut v troubě.

Plněné kloboučky žampiónů podáváme s brambory. Dobré jsou i jen tak s chlebem jako chuťovka.

Zorňafa autor receptu:

Plněné kloboučky žampionů

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Plněné kloboučky žampionů

Recept se nachází v 38 kuchařkách
1. Houby
Zorňafa
1. Houby 4 recepty
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Houby 262 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Plněné kloboučky žampionů

Přidat příspěvek k receptu Plněné kloboučky žampionů
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept