Piškotový dezert za studena

35 min | dezert | 10 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2967x
Lehký piškotový dezert pro každou příležitost.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Šlehačku ušleháme pak přidáme velký kelímek kysané smetany, pomazánkové máslo, tři lžičky cukru a vytvoříme krém.

Vezmeme střední pekáček, vyložíme ho potravinářskou fólií. Do hrnku si uvaříme rozpustnou kávu, do ní lehce namáčíme piškoty jednu za druhou a pokládáme na dno pekáčku těsně vedle sebe (jedna vrstva=jedno balení dlouhých cukr. piškotů).

Vrstvu promažeme krémem a poté stejným způsobem poklademe druhou a třetí vrstvu, vršek dezertu pomažeme zbytkem krému posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou či polevou.

Piškotový dezert za studena dáme do lednice minimálně na čtyři hodiny vychladit a uležet.

Poznámka: Kdo má rád, může dát do kávy trochu rumu.

Hroch autor receptu:

Piškotový dezert za studena

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Piškotový dezert za studena

Recept se nachází v 22 kuchařkách
moruse
recepty SLADKOSTI. 339 receptů
Heluš
Helena 124 receptů
Kuňkalka
Jednoduché recepty 121 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Piškotový dezert za studena

Přidat příspěvek k receptu Piškotový dezert za studena
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept