Piškotový dezert za studena

35 min | dezert | 10 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2342x
Lehký piškotový dezert pro každou příležitost.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Šlehačku ušleháme pak přidáme velký kelímek kysané smetany, pomazánkové máslo, tři lžičky cukru a vytvoříme krém.

Vezmeme střední pekáček, vyložíme ho potravinářskou fólií. Do hrnku si uvaříme rozpustnou kávu, do ní lehce namáčíme piškoty jednu za druhou a pokládáme na dno pekáčku těsně vedle sebe (jedna vrstva=jedno balení dlouhých cukr. piškotů).

Vrstvu promažeme krémem a poté stejným způsobem poklademe druhou a třetí vrstvu, vršek dezertu pomažeme zbytkem krému posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou či polevou.

Piškotový dezert za studena dáme do lednice minimálně na čtyři hodiny vychladit a uležet.

Poznámka: Kdo má rád, může dát do kávy trochu rumu.

Hroch autor receptu:

Piškotový dezert za studena

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Piškotový dezert za studena

Recept se nachází v 16 kuchařkách
moruse
recepty SLADKOSTI. 339 receptů
Heluš
Helena 124 receptů
Kuňkalka
Jednoduché recepty 103 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Piškotový dezert za studena

Přidat příspěvek k receptu Piškotový dezert za studena
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept