Piškot

25 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5710x
Výborné a snadné. Jednoduchý klasický recept.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Smícháme žloutky s cukrem. Přilijeme vodu a třeme do pěny. Poté přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh, který si ušleháme ze 6 bílků. Potom přidáme také citronovou šťávu a kůru.

Piškotové těsto pečeme přikryté alobalem. Těsto na plech je z celé dávky, na dort stačí poloviční dávka.

autor receptu:

Piškot

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Piškot

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Piškot
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept