Pikantní zeleninové chutney

1 h 15 min | příloha | thajská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1094x
Chuťově výrazná směs zeleniny, která je tepelně zpracovaná, ochucená a částečně rozmixovaná. Recept na pikantní přílohu k různým pokrmům.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Lilek nameleme, cibule nakrájíme na jemno a česnek utřeme. Kapie a obyčejné barevné papriky nakrájíme na menší kousky (2 x 2 nebo 2 x 1 cm). Rajčata pokrájíme na menší kousky a vyjadřincujeme. Feferonky nasekáme nadrobno. Pro vyloženě pálivou směs použijeme 1 kg slovenských pálivých paprik místo těch obyčejných barevných.

Do většího hrnce nalijeme olivový a slunečnicový olej a na nich 5 minut podusíme lilek. Přidáme nakrájenou cibuli, kapii a papriku. Dále přidáme veškeré koření, sůl, rozsekané feferonky a dusíme dalších 20 minut.

Po uplynutí tohoto času vmícháme do směsi pokrájená rajčata, cukr s rozetřeným česnekem a odkryté mícháme ještě 5 minut. Poté tyčovým mixérem směs částečně promixujeme, ale ne na kaši!

Horkou směs plníme do skleniček, které ihned uzavíráme a stavíme vychladnout víčkem dolů. Směs by měla být lehce nasládlé česnekem navinulé pikantní chuti. Chutney uchováváme v chladničce nebo pro dlouhý čas při normální teplotě. Pikantní chutney můžeme sterilovat 10 minut při 90 °C.

Pikantní zeleninové chutney lze použít k dochucení gulášů a různých omáček, pro výrobu masových směsí, přímo na topinku nebo jako směs s brambory či na těstoviny.

DROBEK autor receptu:

Pikantní zeleninové chutney

Počet přidaných receptů: 77

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pikantní zeleninové chutney

Recept se nachází v 20 kuchařkách
VREGULI
ZELENINOVÁ JÍDLA 253 receptů
zjirousek
Přílohy 306 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní zeleninové chutney

Přidat příspěvek k receptu Pikantní zeleninové chutney
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept