Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1122x
Kdo by neměl rád kus pikantního šťavnatého pečeného bůčku s chutnou přílohou? Vyzkoušejte tento recept a můžete posoudit sami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Den před přípravou koupíme pořádný kus pěkně prorostlého bůčku, omyjeme ho, osušíme a kůži nakrojíme ostrým nožem na kostky o straně asi 1 cm. Bůček pořádně osolíme z každé strany, prošpikujeme hojně stroužky česneku, dáme do pekáče, přikryjeme pokličkou a odložíme na 12 hodin odpočívat do chladničky, nejlépe přes noc.

Ráno bůček vybereme z chladničky, z každé strany potřeme pálivým paprikovým krémem Erős Pista, recept zde. Bůček poté posypeme celým kmínem, dáme ho kůží dolů do pekáče s několika lžicemi domácího vepřového sádla, podlijeme trochou horké vody a pekáč přikryjeme alobalem

Bůček vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme při této teplotě asi 35 minut, potom bůček obrátíme kůží nahoru a pečeme dalších 35 minut za přelévání chutným výpekem, podle potřeby podlijeme malým množstvím horké vody. Mezitím očistíme brambory a pokrájíme je na menší kusy. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka.

Po uvedené době odstraníme alobal, k bůčku přidáme brambory a cibuli, zvýšíme teplotu na 200 °C a za častého přelévání výpekem všechno spolu dopékáme, dokud kůžička na bůčku nebude pěkně do červeno-hněda a krásně křupavá.

Upečený bůček vyndáme na desku, přikryjeme alobalem a necháme 20 minut odpočívat, aby se uvnitř rozložily a ustálily všechny šťávy, potom bůček pokrájíme na porce.

Pikantní vepřový bůček servírujeme horký spolu s upečenými brambory a cibulí a podléváme chutným výpekem. Přílohy mohou být různé podle naší chuti a výběru.

Upečený bůček má vynikající pikantní chuť a je krásně voňavý po česneku. Na povrchu má perfektně vypečenou křupavou kůžičku a pod ní velmi lahodné šťavnaté a měkké maso.

Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory můžeme podávat i za studena s dobrým čerstvě upečeným domácím chlebem a domácími nakládanými sladko-kyselými okurkami, eventuálně kvašáky, domácím kvašeným sudovým zelím nebo sezonní zeleninou.

autor receptu:

Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory

Počet přidaných receptů: 313

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,8
slabší recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory

Recept se nachází v 40 kuchařkách
Libchen
Dobré recepty 192 receptů
Jozar
Vepřové 1264 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3387 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory

Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

  • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




přidat nový recept