Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou

1 hod | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 699x
Recept na pikantní kousky vepřového masa s výbornou omáčkou, kterou doplníme rýží nebo knedlíkem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a promícháme s mletým zázvorem. Česnek nasekáme nadrobno.

Libové vepřové maso podle našeho výběru opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na kousky, které obalíme nasekaným česnekem, pikantním krémem z papriček (můj recept) a olivovým olejem. Dobře obalené kousky vepřového necháme přikryté půl hodiny marinovat.

Na malém množství oleje cibuli osmažíme dozlatova. Vhodíme nakrájenou slaninu, přidáme kousky masa a po osmažení, jakmile pustí šťávu, vlijeme bílé víno, které necháme odpařit. Potom přilijeme vývar nebo vodu a vaříme do změknutí. Omáčku zahustíme hrstí strouhaného staršího chlebu.

Pikantní vepřové maso se zázvorem a slaninou podáváme teplé s knedlíkem nebo rýží.

Samman autor receptu:

Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou

Počet přidaných receptů: 868

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou

Recept se nachází v 37 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept