Pikantní utopenci

1 hod | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 290797x
Utopence, které jsem hrozně ráda připravovala v jedné restauraci. Vždycky se po nich jen zapráší.
Komentáře receptu 44
Uvařil jsem to (Recept vařilo 26 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici z okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.

Mezitím si oloupeme cibule a nakrájíme na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.

Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Mám vyzkoušené, že se vejdou 3, takže se musí trochu zmáčknout, ale ne roztrhnout. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.

Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout, a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.

Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Po třech dnech se už ale dají jíst taky, ale není to ono. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.

Vilienka autor receptu:

Pikantní utopenci

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,9
dobrý recept
300 hlasujících
  • Recept Pikantní utopenci - Můžu jenom doporučit :)
  • Recept Pikantní utopenci - Utopenci.

Kuchařky obsahující recept Pikantní utopenci

Recept se nachází v 729 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní utopenci

Celkový počet komentářů u receptu: 44
  • ondrej01 18.05.2011 00:06:52

    Nevím, co je to za recept, ale už mě odrazuje jen to, že utopenec je ze špekáčků a zde je z libového párku. Ale nejhorší je, že stále lidi neumí vařit a dochucují stále vegetou, která obsuhej gultaman sodný- tedy alrgické a rakovinnotvorné látky. Já dělám daleko zdravější utopenec. Nepotřebuji lidi oblbovat těmito látkami.

    • Re: sliwowitz 03.08.2014 13:42:48

      Tak papej a nevotravuj !

    • Každý nejí špek a například já jsem se utopencům právě kvůli bílým kouskům ve špekáčcích vyhýbala. Takže mě recept z libových párků vyloženě vyhovuje. Je zajímavé jakou reakci ve vás vyvolala jedna doporučená lžička vegety :) Myslím, že sedíte doma, projíždíte recept po receptu, hledáte "chyby" a potom lidem pomlouváte jejich výtvory. O kolik zdravých a úžasných receptů jste naši společnost obohatil vy? Doporučuji zajít si na utopence do hospody mezi lidi. Možná zjistíte, že všichni nejsou stejní a nemají stejné chutě. A s sebou na čtení doporučuji nějaká pravidla pravopisu a slovosledu.

      • Re: Milo11 09.02.2012 06:08:52

        Zvláště s poslední větou naprosto souhlasím... :-)

        • Re: Re: beda 25.01.2014 15:33:55

          panebože to je ale blb

        • Re: Re: KArol 24.09.2013 14:41:59

          Jistě, když dojdou argumenty musí se přejít na pravopis :D.


          A prosím dáma co umíte pravopis, ale porozumění textu se u vás rovná nula (asi vás zaskočil slovosled). Fakt jeden, utopenec není ze špekáčků, takže toto není recept na utopence. Fakt druhý, autor si hrál na malého chemika(vegata). Takže Babice je možná váš vzor, ale když se dělají utopenci, tak ze špekáčků jinak musí dát název več stylu "párky na způsob utopenců" apod.


          Jo holt sice dámu naučili pravopis a slovosled, ale jinak je chytrá jak naši politici a vaří jako Babica.

      • Re: Prémii 24.09.2013 20:10:51

        Myslím,že dáma,co tak usilovně obhajuje tu vegetu,uhodila hřebíček na hlavičku,když napsala" že všichni nemají stejné chutě". Řekl bych,zme opak je pravdou.Pokud totiž používáte vegetu,nebo jiné umělé ochucuvadlo,tak základní chuť vašich jídel je všechna stejná a vy si tento fakt neuvědomujete. Jen vám jídlo,kde takový preparát není,nechutná,nebo spíše máte pocit,že mu něco chybí. Vy všichni si uvědomte jednu zcela zásadní věc a to, tyto dochucovadla obsahují látky,které jsou pro vaše chuťové buňky návykové. Je opravdu zcela zbytečné tyto preparáty používat!

    • Re: Joza 13.02.2013 13:43:23

      Ano ano mate pravdu vegeta je to nejvetsi silenstvi, co nas mohlo potkat. Kdo pouziva, patrne nebude zcela pri smyslech...

    • Kde jste přišel na to,že glutaman sodný obsahuje rakovinotvorné látky?Že by zase mediální masáž ničím nepodložená.Použití má hlavně v asijské kuchyni lidé tam nijak neumírají při konzumaci jídel.Jinak info na Wikipedie.

Celkový počet komentářů: 44
Nalezeno receptů: 44
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pikantní utopenci
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.

  • Polohy ve spánku - mnohé prozradí a ovlivní naše zdraví

    Polohy ve spánku - mnohé prozradí a ovlivní naše zdraví

    Budíte se ráno rozlámaní, unavení, či s bolestmi hlavy? Špatně usínáte a často se v noci budíte? Nebo naopak nemáte žádné podobné problémy a těšíte se kvalitnímu a osvěžujícímu spánku? Zapomeňte teď na to, zda za to může vaše matrace. Tentokrát zauvažujte, v jaké poloze vlastně nejradši a nejčastěji spíte.




přidat nový recept