Pikantní těstovinový salát

45 min | salát | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 78907x
Pikantní těstovinový salát se zeleninou a anglickou slaninou podáváme se strouhaným parmazánem. Vhodným doplňkem jsou listové saláty.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Těstoviny, nejlépe vřetena, uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Hrášek necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi do křupava. Necháme okapat na ubrousku. Olivy bez pecek necháme okapat a rozkrájíme na kroužky. Ředkvičky očistíme, omyjeme, rozkrojíme na půlku a potom nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka.

Zálivka: Olivový olej, zakysanou smetanu, kečup, sůl, chilli koření a pepř promícháme a necháme rozležet

Těstoviny vložíme do větší mísy a poklademe je ředkvičkami, hráškem, olivami, rajčaty, slaninou a pokrájenou bazalkou. Osolíme, opepříme a lehce vmícháme zálivku. Necháme rozležet.

Porce pikantního salátu rozdělíme na mističky a servírujeme s nastrouhaným parmazánem, který podáváme zvlášť. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastního gusta.

Pikantní těstovinový salát můžeme doplnit listovými saláty.

Jarka-P autor receptu:

Pikantní těstovinový salát

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní těstovinový salát

Recept se nachází v 309 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní těstovinový salát

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pikantní těstovinový salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept