Pikantní sýrová pomazánka

25 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 131715x
Sýr s česnekem a worcesterem vytvoří nezapomenutelný zážitek.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek a majonézu a mícháním vařečkou vše dobře spojíme. Pokud by se nám vzniklá masa zdála hodně hustá, zředíme opatrně mlékem (je však nutné pouze mimořádně). Dochutíme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru (pokud nám nevyhovuje, ochutíme citronovou šťávou).

Pikantní sýrovou pomazánku mažeme na jednohubky z rohlíků i na plátky veky, zkusit můžeme i opečené krajíčky chleba (topinky). Výborné pro každé posezení. Nejjednodušší varianta této pomazánky: sýr - česnek - majonéza (neochucený jogurt).

Zdroj: kniha Vaříte rádi?

autor receptu:

Pikantní sýrová pomazánka

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Pikantní sýrová pomazánka

Recept se nachází v 68 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3471 receptů
zjirousek
Pomazánky 399 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní sýrová pomazánka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pikantní sýrová pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept