Pikantní polévka s brynzou a čočkou

1 hod | polévka | 3 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 203x
Recept na ostrou polévku s brynzou, chilli papričkami a vařenou čočkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čočku s kořením zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Měkkou čočku slijeme, ale vývar nevyléváme. Cibuli, česnek a chilli papričky očistíme a nasekáme nadrobno. Brynzu promícháme se zakysanou smetanou.

Na másle necháme zpěnit cibuli, česnek a chilli papričky. Pak směs zaprášíme hladkou moukou a zvolna vše opražíme dorůžova. Ochucenou jíšku zalijeme vývarem z čočky, přidáme rozmarýn a zvolna vaříme asi 20 minut. Do krémového základu vmícháme čočku, brynzu se smetanou a vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem..

Pikantní polévku s brynzou a čočkou rozdělíme na porce a servírujeme s česnekovými krutony nebo čerstvým pečivem.

Jarka-P autor receptu:

Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Počet přidaných receptů: 1681

Ingredience

na porce
Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Recept se nachází v 14 kuchařkách
zjirousek
Polévky 1982 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3451 receptů
Polévky
Jarka-P
Polévky 116 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Přidat příspěvek k receptu Pikantní polévka s brynzou a čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept