Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sušené chilli papričky nakrájíme nadrobno nebo rozdrobíme.
Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme brambory, zasypeme paprikou, chilli, kmínem, lehce promícháme, osolíme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory téměř ponořené. Přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme zhruba 20 minut.
Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku. Paprikové brambory vaříme za občasného promíchání ještě asi 5 minut, aby se brambory na povrchu lehce rozvařily a vyvařila se voda. Finální konzistence je lehce krémová.
Paprikové brambory můžeme podávat samostatně jako levný lehčí oběd, hodí se ale i jako příloha k masitým pokrmům. Podle chuti můžeme do základu přidat i na proužky nakrájenou slaninu.