Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nastrouháme česnek a cibuli, přidáme mletou uzenou papriku, cayenské koření, tymián, olivový olej a mletý černý pepř. Dobře spolu promícháme a marináda je hotová.
Kuřecí křidélka očistíme. Kdo chce, odsekne špičky křidélek. Pokud jsou větší, přesekneme v kloubu. Já jsem je ponechala v tomto stavu. Křidélka omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. Křidélka pořádně osolíme z obou stran, vydatně potřeme ze všech stran marinádou a odložíme marinovat minimálně na 4 hodiny do chladničky, nejlépe ale na celou noc.
Kuřecí křidélka vybereme z chladničky a necháme volně ohřát na pokojovou teplotu. Misku se zbylou marinádou opláchneme trochou studené vody a marinádu i s olejem nalijeme na kuřecí křidélka.
Připravená křidélka pečeme nepřikrytá v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Nejprve pečeme z jedné strany 20 minut, potom obrátíme a z druhé strany pečeme také 20 minut za častého přelévání výpekem.
Pikantní marinovaná kuřecí křidélka podáváme s krajícem čerstvě upečeného domácího chleba. Vhodné jsou i brambory v jakékoliv úpravě nebo dušená rýže. Dobře se ke křidélkům také hodí sklenice dobře vychlazeného oroseného piva.
Je to jednoduché a poměrně rychle hotové jídlo pikantní chuti, které je výborně ochucené a nádherně voňavé po uzené paprice, česneku, cibuli a koření. Doporučuji vyzkoušet všem milovníkům pikantních jídel s uzenou příchutí. Větším jedlíkům připravte větší množství, neboť křidélka jsou velmi jedlá. Na obrázku je vidět chutnou dobře vypečenou křupavou kůžičku, pod kterou se skrývá měkké šťavnaté maso.