Pikantní marinovaná kuřecí křidélka

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 939x
Můj velmi chutný a jednoduchý recept na kuřecí křidélka, která se nejprve marinují v pikantní marinádě a potom upečou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nastrouháme česnek a cibuli, přidáme mletou uzenou papriku, cayenské koření, tymián, olivový olej a mletý černý pepř. Dobře spolu promícháme a marináda je hotová.

Kuřecí křidélka očistíme. Kdo chce, odsekne špičky křidélek. Pokud jsou větší, přesekneme v kloubu. Já jsem je ponechala v tomto stavu. Křidélka omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku. Křidélka pořádně osolíme z obou stran, vydatně potřeme ze všech stran marinádou a odložíme marinovat minimálně na 4 hodiny do chladničky, nejlépe ale na celou noc.

Kuřecí křidélka vybereme z chladničky a necháme volně ohřát na pokojovou teplotu. Misku se zbylou marinádou opláchneme trochou studené vody a marinádu i s olejem nalijeme na kuřecí křidélka.

Připravená křidélka pečeme nepřikrytá v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Nejprve pečeme z jedné strany 20 minut, potom obrátíme a z druhé strany pečeme také 20 minut za častého přelévání výpekem.

Pikantní marinovaná kuřecí křidélka podáváme s krajícem čerstvě upečeného domácího chleba. Vhodné jsou i brambory v jakékoliv úpravě nebo dušená rýže. Dobře se ke křidélkům také hodí sklenice dobře vychlazeného oroseného piva.

Je to jednoduché a poměrně rychle hotové jídlo pikantní chuti, které je výborně ochucené a nádherně voňavé po uzené paprice, česneku, cibuli a koření. Doporučuji vyzkoušet všem milovníkům pikantních jídel s uzenou příchutí. Větším jedlíkům připravte větší množství, neboť křidélka jsou velmi jedlá. Na obrázku je vidět chutnou dobře vypečenou křupavou kůžičku, pod kterou se skrývá měkké šťavnaté maso.

autor receptu:

Pikantní marinovaná kuřecí křidélka

Počet přidaných receptů: 205

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní marinovaná kuřecí křidélka

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
helenaandelova
Hali kuchařka 1228 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3066 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní marinovaná kuřecí křidélka

Přidat příspěvek k receptu Pikantní marinovaná kuřecí křidélka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept