Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na jemné plátky. Očištěné kapie nakrájíme na čtverečky a omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny. Široké nudle Papardelle uvaříme podle návodu na obalu. Připravíme si zálivku na maso. Ve 150 ml vývaru rozšleháme červenou kari pastu s rajčatovým protlakem. Na oleji opečeme zprudka kuřecí maso, které podlijeme zálivkou a za stálého míchání podusíme asi 4 minuty. Kuřecí kousky odložíme stranou a uchováme na teple. Připravíme si zeleninovou směs. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme cuketu a papriky a restujeme do poloměkka. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata a směs ještě několik minut opékáme, dokud rajčata nepustí šťávu. Nakonec zeleninu ochutíme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou a můžeme servírovat. Na střed talíře umístíme těstoviny, které poklademe kuřecím masem i se šťávou a obložíme restovanou zeleninovou směsí. Pikantní kuřecí kousky se zeleninovou směsí podáváme teplé.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena