Pikantní kukuřice

45 min | předkrm | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 61776x
Máte rádi vařenou kukuřici? Podle tohoto receptu si ji potom ještě dále můžete upravit.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kukuřičné klasy vaříme asi 20 minut v mírně osolené vodě. Poté je necháme na sítu okapat. Česnek prolisujeme a oříšky nahrubo nasekáme.

Každou kukuřici rozkrojíme na 3 kusy a na rozpáleném másle je společně s česnekem i oříšky dozlatova opečeme. Pak kukuřici osolíme.

Salát (kadeřavý, hlávkový, lollo biondo) natrháme na menší kusy. Ocet smícháme se solí, pepřem i cukrem a do zálivky zašleháme olej. Nakonec přidáme i salát a lehce promícháme.

Salát ozdobně naskládáme na dezertní talíře a přelijeme zálivkou. Přidáme kukuřici, kterou přelijeme oříško-česnekovým výpekem a servírujeme, nejlépe s bílým pečivem.

.Renča. autor receptu:

Pikantní kukuřice

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Pikantní kukuřice

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
zjirousek
Předkrmy 267 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní kukuřice

Přidat příspěvek k receptu Pikantní kukuřice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept