Pikantní krkovice na zelenině

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 660x
Výborný recept na hlavní chod i k slavnostnímu obědu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ze všeho koření uděláme marinádu - patří tam chilli pasta, majoránka, česnek, plnotučná hořčice, cibule a sůl. Všechnu kořenovou zeleninu pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Z krkovice nařežeme silnější plátky (asi 2 - 3 cm). Plátky masa potřeme směsí koření a proložíme nakrájenou zeleninou a v přiměřeně velké misce necháme proležet do druhého dne.

Druhý den vložíme maso i se zeleninou do pekáče nebo do remosky. Já použil remosku. Maso podlijeme trochou vývaru a pečeme asi 90 minut doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho do jiné nádoby a výpek se zeleninou rozmixujeme a přepasírujeme. Přilijeme vývar a jíškou zahustíme. Jíšku si připravíme tmavou, aby omáčka měla barvu. Povaříme, maso vložíme zpět a necháme pěkně prohřát.

Pikantní krkovici na zelenině podáváme s houskovým knedlíkem. Omáčka připomíná svíčkovou, ale chilli pasta jí dává pikantní chuť.

alex autor receptu:

Pikantní krkovice na zelenině

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
6 hlasujících
  • Recept Pikantní krkovice na zelenině - Tak nádherně vypadá po upečení.
  • Recept Pikantní krkovice na zelenině - Naložené maso před pečením

Kuchařky obsahující recept Pikantní krkovice na zelenině

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Pavlova kuchařka
alex
Pavlova kuchařka 20 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní krkovice na zelenině

Přidat příspěvek k receptu Pikantní krkovice na zelenině
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept