Pikantní krkovice na zelenině

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 698x
Výborný recept na hlavní chod i k slavnostnímu obědu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ze všeho koření uděláme marinádu - patří tam chilli pasta, majoránka, česnek, plnotučná hořčice, cibule a sůl. Všechnu kořenovou zeleninu pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Z krkovice nařežeme silnější plátky (asi 2 - 3 cm). Plátky masa potřeme směsí koření a proložíme nakrájenou zeleninou a v přiměřeně velké misce necháme proležet do druhého dne.

Druhý den vložíme maso i se zeleninou do pekáče nebo do remosky. Já použil remosku. Maso podlijeme trochou vývaru a pečeme asi 90 minut doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho do jiné nádoby a výpek se zeleninou rozmixujeme a přepasírujeme. Přilijeme vývar a jíškou zahustíme. Jíšku si připravíme tmavou, aby omáčka měla barvu. Povaříme, maso vložíme zpět a necháme pěkně prohřát.

Pikantní krkovici na zelenině podáváme s houskovým knedlíkem. Omáčka připomíná svíčkovou, ale chilli pasta jí dává pikantní chuť.

alex autor receptu:

Pikantní krkovice na zelenině

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
6 hlasujících
  • Recept Pikantní krkovice na zelenině - Tak nádherně vypadá po upečení.
  • Recept Pikantní krkovice na zelenině - Naložené maso před pečením

Kuchařky obsahující recept Pikantní krkovice na zelenině

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Pavlova kuchařka
alex
Pavlova kuchařka 20 receptů
Jozar
Vepřové 1230 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3314 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní krkovice na zelenině

Přidat příspěvek k receptu Pikantní krkovice na zelenině
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept