Cizrnu vsypeme do mísy a přelijeme ji 2 litry studené vody. Zakryjeme utěrkou a cizrnu necháme přes noc namočenou. Poté vylijeme vodu a cizrnu usušíme v utěrce.
Do mixéru dáme cizrnu, sekanou petrželku, vejce, kmín, sůl, kayenský pepř a česnek. Vše mixujeme, dokud nám nevznikne pasta podobné sypké textury jako kuskus. Směs přendáme do mísy a vidličkou vmícháme 1/2 hrnku strouhanky. Dáme na 30 minut do lednice.
Pánev naplníme slunečnicovým olejem (asi 3,5 cm) a dáme ho rozehřát. Ze směsi děláme placičky (asi 3 lžíce směsi na jednu placičku) a obalujeme ve zbylé strouhance. Cizrnové placičky smažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky.
Na omáčku smícháme sezamovou pastu, 2 lžíce nasekaných bylinek a koření, přidáme pár kapek citronové šťávy, česnek, sůl a pepř podle chuti. Pro řidší konzistenci přidáme pár kapek vody.
Pikantní košér cizrnové placičky podáváme s omáčkou a ledovým salátem s rukolou.