Koupíme mleté krůtí maso, vybereme těstoviny - kolínka nebo jiné, cibuli pokrájíme na kostky, očistíme česnek, posekáme feferonku, otevřeme domácí lečo a domácí rajčatovou šťávu, nastrouháme parmezán, připravíme koření a začneme vařit.
Postavíme na sporák velký hrnec s osolenou vodou. V pánvi na ohřátém oleji orestujeme cibuli a feferonku, přidáme rajčatovou šťávu, krátce orestujeme, přidáme mleté krůtí maso a zprudka opékáme, vařečkou roztlačíme hrudky masa, aby se oddělily, a poctivě mícháme.
Podlijeme malým množstvím horké vody a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme dvě lžíce leča, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, promícháme s majoránkou a udržujeme masovou omáčku teplou.
Do vroucí vody nasypeme kolínka, uvaříme podle návodu na al dente, scedíme z vody, neproplachujeme, odkapaná kolínka dáme do jenské mísy a promícháme s lžící oleje, ať se neslepí. Přidáme kuřecí maso s omáčkou, promícháme a máme hotovo.
Pikantní kolínka s krůtím masem ihned servírujeme horká a na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem podle chuti.