Vyzkoušejte recept na pikantní chuťovku z topinamburu se sýrem a kari kořením. Placičky výborně chutnají s nejrůznějšími dipy a čerstvou zeleninou.
1 ks | vejce |
1 ks | bílek |
100 g | parmazán |
0.5 lžičky | kari koření |
100 g | kukuřičná mouka |
100 ml | smetana na vaření |
1 špetka | pálivá mletá paprika |
400 g | topinambur |
0.5 lžičky | koření pískavice |
podle potřeby | |
---|---|
olej |
Topinambury oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak topinambury slijeme a vychladlé nastrouháme do mísy najemno. Následně vmícháme kukuřičnou mouku, vejce, bílek, smetanu, parmazán, papriku, pepř, sůl, kari a koření pískavice. Těsto řádně promícháme a necháme asi 20 minut odležet v chladu. Z odleženého těsta tvoříme malé placičky, které opečeme z obou stran na horkém oleji dozlatova a ihned podáváme. Pikantní kari placičky z topinamburů servírujeme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena