Pikantní červená polévka s čočkou

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10875x
Recept na pikantní polévku z červené čočky, brambor a rajčat ochucenou pestem.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku vypereme pod tekoucí vodou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Zelenou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Rajčata z konzervy překrájíme na kousky.

Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli, česnek a chilli papričky. Pak vmícháme brambory, které krátce orestujeme, zalijeme vývarem a zvolna uvaříme téměř doměkka. K bramborám vmícháme čočku a vaříme asi 10 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec polévku zahustíme loupanými rajčaty se šťávou, ochutíme pestem a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme, opepříme a posypeme usekanou petrželkou.

Pikantní červenou polévku s čočkou servírujeme s bílým pečivem nebo česnekovými toasty.

Jarka-P autor receptu:

Pikantní červená polévka s čočkou

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
40 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní červená polévka s čočkou

Recept se nachází v 73 kuchařkách
Polévky
Jarka-P
Polévky 116 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
Vegeterezka
Veganská 181 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní červená polévka s čočkou

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Pikantní červená polévka s čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept