Recept na výborné pesto připravené z čerstvých listů medvědího česneku.
1 hrst | parmazán |
10-15 lžic | olivový olej |
1 hrst | kešu ořechy |
2 hrstě | medvědí česnek |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Listy medvědího česneku důkladně propláchneme vodou, abychom je zbavili všech nečistot. Medvědí česnek vsypeme do mixéru a přidáme kešu oříšky. Přilijeme olivový olej a vše pečlivě rozmixujeme. Do rozmixovaného pesta z medvědího česneku vmícháme parmazán a podle chuti dosolíme. Pesto uchováváme v uzavíratelných skleničkách, po naplnění obsah ještě zalijeme lžící olivového oleje. Pesto z medvědího česneku nám v lednici vydrží až měsíc. Takto připravené pesto z medvědího česneku podáváme jako studenou omáčku nejen k masu, hodí se také k dochucení těstovin, rýže, podává se na čerstvém i opékaném pečivu, užijeme jej k přípravě dalších pokrmů.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena