Perníkový dort

moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6492x
Recept na dort pro milovníky perníku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Připravíme si korpus. Prosejeme mouky a smícháme je s cukrem, kakaem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Přidáme olej, mléko a vejce. Vypracujeme těsto (vláčné) a nalijeme ho do vymazané a vysypané dortové formy. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak jej vyndáme z formy a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Část spodní poloviny trochu vydlabeme a drobečky si dáme stranou.

Připravíme si náplň. Rozmícháme nutellu s vaječným koňakem. Takto vzniklým krémem naplníme spodní (vydlabanou) část korpusu. Pak si připravíme krémovou náplň podle návodu na obalu, ale přidáme pouze 1 lžíci cukru. Krémem natřeme druhou část korpusu (trochu náplně si necháme na boky) a přiklopte ji na spodní část náplněmi k sobě.

Nakonec perníkový dort dokončíme. Bok dortu natřeme krémem a ozdobíme vydlabanými drobečky. Polevu připravíme podle návodu a potřeme jí povrch dortu. Necháme ji trochu ztuhnout a pak ji posypeme zdobením. Perníkový dort necháme alespoň 2 hodiny v chladu tuhnout.

Ztuhlý perníkový dort nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Perníkový dort

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Perníkový dort

Recept se nachází v 51 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3820 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perníkový dort

Přidat příspěvek k receptu Perníkový dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept