Perníková chaloupka

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1320x
Výborná chaloupka z perníkového těsta. Bude chutnat hlavně dětem!
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuk rozehřátý s medem, vejce, moučkový cukr, perníkové koření a sodu. Vše vypracujeme na hladké těsto a vložíme jej do lednice minimálně na hodinu odpočinout.

Poté z těsta na pomoučněném vále vyválíme asi půl cm silný plát a podle šablon, které jsme si připravili z papíru nebo podle vlastní fantazie, vykrajujeme jednotlivé části chaloupky.

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě přibližně 8 - 10 minut. Hotové a ještě teplé perníky potíráme rozšlehaným vejcem.

Jednotlivé části k sobě přilepujeme bílkovou polevou (bílek, cukr a citronová šťáva) nebo použijeme čokoládovou polevu. Perníkovou chaloupku zdobíme podle vlastní fantazie.

Perníková chaloupka krásně dozdobí vánoční stůl.

vera autor receptu:

Perníková chaloupka

Počet přidaných receptů: 42

Ingredience

3,5
dobrý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Perníková chaloupka

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Vánoční cukroví
vera
Vánoční cukroví 6 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 5541 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perníková chaloupka

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Perníková chaloupka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept