Perníková chaloupka

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1073x
Výborná chaloupka z perníkového těsta. Bude chutnat hlavně dětem!
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuk rozehřátý s medem, vejce, moučkový cukr, perníkové koření a sodu. Vše vypracujeme na hladké těsto a vložíme jej do lednice minimálně na hodinu odpočinout.

Poté z těsta na pomoučněném vále vyválíme asi půl cm silný plát a podle šablon, které jsme si připravili z papíru nebo podle vlastní fantazie, vykrajujeme jednotlivé části chaloupky.

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě přibližně 8 - 10 minut. Hotové a ještě teplé perníky potíráme rozšlehaným vejcem.

Jednotlivé části k sobě přilepujeme bílkovou polevou (bílek, cukr a citronová šťáva) nebo použijeme čokoládovou polevu. Perníkovou chaloupku zdobíme podle vlastní fantazie.

Perníková chaloupka krásně dozdobí vánoční stůl.

vera autor receptu:

Perníková chaloupka

Počet přidaných receptů: 42

Ingredience

2,6
slabší recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Perníková chaloupka

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Vánoční cukroví
vera
Vánoční cukroví 6 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 4500 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perníková chaloupka

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Perníková chaloupka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept