Perník s citronovou polevou

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 13235x
Recept na velmi dobrý perník, naše rodina ho miluje.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

V teplém mléce rozpustíme olej a med. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmícháme v mléce vejce, vlašské oříšky a rozinky.

V míse smícháme mouku, cukr, vanilínový cukr a kypřící prášek do perníku. Ze směsi spolu s připravenou směsí mléka s přísadami připravíme těsto.

Perník pečeme v tukem vymaštěném a moukou vysypaném pekáči při 150 - 160 °C po dobu 40 - 50 minut.

Polevu si během pečení perníku připravíme z čerstvě vymačkané citronové šťávy. Šťávu z citronu vyšleháme s cukrem. Citronovou polevou polijeme vršek perníku a necháme zatuhnout.

Perník s citronovou polevou podáváme kdykoli je chuť.

autor receptu:

Perník s citronovou polevou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Perník s citronovou polevou

Recept se nachází v 77 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perník s citronovou polevou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Perník s polevou stavros666 27.10.2014 12:46:55

    Také ho dělám rád a i často,protože perník ( sto krát jinak ) je rychlý na přípravu,chutný a ingredience podle chuti a fantazie....posílám foto....///

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Perník s citronovou polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept