Perníčky

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 63295x
Recept na perníčky potřené bílkovou polevou. Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.
Komentáře receptu 9


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky, které necháme 2 dny odležet v chladu.

Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.

Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.

autor receptu:

Perníčky

Počet přidaných receptů: 34

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
21 hlasujících
  • Recept Perníčky - Nazdobené perníčky.

Kuchařky obsahující recept Perníčky

Recept se nachází v 153 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perníčky

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • zhkamarad
    perníčky zhkamarad 06.04.2010 16:46:25

    Je pravda,že každé perníčky jsou jiné,ale není problém ztvrdlé porníčky oživit. Dejte je do krabičky a přidejte na plátky nakrájené jablko a oni krásně změknou mám to vyzkoušeno.Přeji dobrou chut´. :lol:

  • .Renča.
    perníčky .Renča. 16.11.2009 21:49:36

    Tak tady je dobrá rada drahá. Je spoustu výborných receptů - přímo na našich stránkách, ale ... jsou perníčky, které se musí nechat minimálně 14 dnů odležet a jsou perníčky, které jsou měkké ihned po upečení. Každý recept si proto pečlivě přečtěte a vyberte si ten, který se vám bude nejvíce hodit, popřípadě vás zaujme i pěknou fotografií. :idea:

  • perníčky Kamarádka 15.11.2009 19:25:07

    jak dlouho před svátky je dobré péci perníčky aby nebyly tvrdé a jaký je dobrý recept pro začátečníky ? :?:

  • Perníčky Duška 17.11.2008 21:25:08

    Díky moc. Tak to si ten článek nenechám ujít. :D

  • .Renča.
    Perníčky .Renča. 17.11.2008 18:12:59

    Ahojky, já začínám s pečením na Mikuláše. Ale pozor, některé recepty na perníčky nepotřebují čas na rozležení - perníčky časem spíše tvrdnou. Chystám článek s několika recepty - vyjde snad kolem Mikuláše. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, neváhejte vyzkoušet některý z uvedených receptů. A taky se pak pochlibit fotografií.

  • Perníčky Duška 16.11.2008 15:29:55

    Dobrý den! Chtěla bych jsem vědět kdy začít péct perníčky, aby byli na Vánoce měkké. Děkuji :)

  • perníkové cukroví chaticka 29.10.2008 20:47:32

    chci se zeptat při jaké teplotě upéct

  • perníkové cukroví chaticka 29.10.2008 20:46:21

    chci se zeptat při jaké teplotě upéct ( 180 - 220 C )

  • Kolik cukru? ivuš 28.10.2008 12:12:07

    Chci se zeptat kolik cukru patří do bílkové polevy-není uvedeno.Díky

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Perníčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept