Perníčky na Velikonoce

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 25502x
Vynikající perníčky i poleva, jak na Vánoce, tak i na Velikonoce.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo rozpustíme. Z daných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.

Z odleženého těsto vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a perníčky pečeme asi 10 minut. Po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, aby perníčky byly lesklé.

Po vychladnutí je můžeme zdobit bílkovou polevou.

autor receptu:

Perníčky na Velikonoce

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

4,4
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Perníčky na Velikonoce

Recept se nachází v 83 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perníčky na Velikonoce

Přidat příspěvek k receptu Perníčky na Velikonoce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept