Perlička s omáčkou z hub

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 396x
Recept na chutnou přípravu perličky s houbovou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Perličku ze všech stran i zevnitř osolíme a opepříme. Nohy překřížíme a svážeme provázkem. Kůži na prsou uvolníme (vsuneme pod ní ruku, čímž se kůže krásně oddělí od masa). Na tenké plátky nakrájíme slaninu a vložíme ji pod kůži perličky.

Do pekáče nakrájíme pár plátků slaniny, pár kousků hlívy královské, cibuli, dva stroužky česneku, přidáme snítku tymiánu, divoké koření - bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře. Zalijeme asi 2 dl bílého vína, vložíme perličku.

Pekáč přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna pečeme asi 40 minut, poté perličku otočíme a pečeme dalších 15 minut.

Po upečení perličku vyndáme z pekáče a přikryjeme ji alobalem. Omáčku přelijeme do kastrůlku a chvilku povaříme, aby se mírně zredukovala. Přihodíme do ní nasekanou petrželkou a pár lístků máty. Odstraníme vše nejedlé (větvičku tymiánu, koření).

Perličku rozporcujeme a podáváme s redukovanou houbovou omáčkou.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Zdeněk Pohlreich autor receptu:

Perlička s omáčkou z hub

Počet přidaných receptů: 186

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Perlička s omáčkou z hub

Recept se nachází v 14 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
zjirousek
Krůta, krocan 312 receptů
Teď vaří šéf!
Zdeněk Pohlreich
Teď vaří šéf! 133 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perlička s omáčkou z hub

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Něco tam postrádám Víťa 09.10.2015 19:32:03

    Zajímavé řešení receptu. Ale na něco jste asi zapo...........
    Omáčka je z HUB??????????????????????????? ???

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Perlička s omáčkou z hub
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept