Penne s vařeným lososem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 2697x
Těstoviny s lososem a jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Lososa dáme na velkou pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo, víno, špetku mořské soli, kuličky pepře, kopr, estragon a plátky citronu. Pánev přikryjeme, tekutinu přivedeme k varu a lososa 10 minut povaříme.

Pomocí naběračky s otvory maso opatrně přeneseme na talíř. Zbylou tekutinu slijeme a uschováme. Z lososa stáhneme kůži a odstraníme větší kosti. Maso přikryjeme a udržujeme teplé.

V mírně osolené vodě s I lžící oleje vaříme 12 minut perme (krátké trubičky). Scedíme je, vrátíme do hrnce a pokapeme zbývajícím olejem. Potom těstoviny rozdělíme na talíře, na ně upravíme lososa a udržujeme v teple.

Z másla a mouky umícháme v rendlíku světlou jíšku (asi 2 minuty). Hotovou jíšku zředíme mlékem a 7 lžícemi uschované tekutiny. Přidáme citronovou šťávu a kůru a za stálého míchání vaříme 10 minut.

Do omáčky vmícháme potočnice, sůl a pepř.

Omáčku nalijeme na lososa a penne, obložíme plátky citronu a lístky potočnice a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Penne s vařeným lososem

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Penne s vařeným lososem

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1825 receptů
AnnieV
Ryby 14 receptů
Snehurka78
ryby 33 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Penne s vařeným lososem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Penne s vařeným lososem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept