Penne s lilkem a červenou čočkou

20 min | hlavní chod | 4 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1273x
Recept na lehké, zdravé a vyvážené jídlo nejen pro vegetariány, ale i pro gurmány, kteří rádi zkouší nová jídla.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na malé kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostičky. Penne uvaříme podle návodu na balení.

Cibuli s česnekem opečeme na oleji, přidáme nakrájený lilek a opražíme. Přidáme sladkou papriku, přisypeme čočku, zalijeme drcenými rajčaty a poté 15 minut dusíme. Pokud se nám směs zdá moc hustá, naředíme ji vodou. Ke konci vaření přidáme bylinky. Po uplynutí doby dušení přisypeme předem uvařené penne a promícháme. Penne s lilkem a červenou čočkou nandáme na talíře a podáváme. Kdo chce, může nahoru nastrouhat parmazán.

autor receptu:

Penne s lilkem a červenou čočkou

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Penne s lilkem a červenou čočkou

Recept se nachází v 25 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Těstoviny 771 receptů
anka1966
obiady 134 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Penne s lilkem a červenou čočkou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Penne s lilkem a červenou čočkou Ivka 22.05.2014 12:46:41

    zkoušela jsem poprvé....a výborný recept, chutný, zdravý a sytý. Na zpracování jednoduchý a rychlá příprava...oběd či večeře za 20minut.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Penne s lilkem a červenou čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept