Pečený vepřový bůček na cibuli

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 209254x
Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Výborně chutná i studený s chlebem.
Komentáře receptu 31
Uvařil jsem to (Recept vařilo 28 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.

Jarka-P autor receptu:

Pečený vepřový bůček na cibuli

Počet přidaných receptů: 1680

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Pečený vepřový bůček na cibuli - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1744 kJ / 416,6 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
165 hlasujících
  • Recept Pečený vepřový bůček na cibuli - Pečený bůček.

Kuchařky obsahující recept Pečený vepřový bůček na cibuli

Recept se nachází v 510 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

Celkový počet komentářů u receptu: 31
  • Re: Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli Jirka Češek 01.10.2014 11:21:17

    Když je to tak neuvěřitelné a nějak se tě to dotklo, tak proč se vůbec obtěžuješ tu něco psát, co nikoho nezajímá, ty tvé pocity :-) Jak píše přesně Simča :-)

  • Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli Lenka Zatulová 05.10.2014 22:22:25

    Celá má rodina takto pipravený bůček kvitovala s povděkem, nakonec jsem ho udělala se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem, byla to mňamka.

  • vynikající, jenom jsem k bůčku dala dušené zelí a houskový knedlík

  • Malá zkušenost Lidy 17.03.2014 21:20:18

    Zkuste přidat vedle bůčku tři paličky česneku i s hlavní slupkou, a to rozkrojené na příč, zblajznete jej spíš jak bůček, je to mňamka, i když bůček je vynikající a přikláním se k názoru prorostlého.
    Když mi zbude, vlažný jej omachlám v grilovacím koření a nechám týden proležet. Taky to není marné.

  • miluji pečený bůček Iva dufková 16.03.2014 19:23:53

    1kg prorostlého bůčku,3 střední cibule, palička česneku,sůl,kmín a jedno pivo.Pečeme 2hodiny.

  • no tak ...... zemekf 16.03.2014 09:33:23

    když sem omarodil na střeva /už nemám metr tlustého/ první co mi doktoři zakázali byly hery flory a jiné, organismu po tisíciletí neznámé sračky. i oleje.
    ,,Pane Zemek, když tak sádlo máslo, ale s rozumem,,

    Nevidím důvod, proč bych neměl jíst tak jak moji předkové, kteří se běžně dožívali osmdesátky i dvě devadesátileté baběnky máme v rodě.
    Takže pěkně, bůček, zelí, knedlu, zalét pivem a několika kilometrovou podvečerní procházku na zdravém vzduchu )))))))

    Věřím, že pro své tělo udělám víc, jak ,,chroupat zrní, sedět na zadnici a brojit proti ověřenému generacemi. Jo a podivejte se do přírody, zdravé zvíře má několik kilo sádla - vy vychrtlé hysterické žingle ))))))

    Dneska je uzený bůček a fertig ........

    • Re: no tak ...... medvedice 16.03.2014 10:46:49

      Jo svatá pravda já si podobne vyléčila vysoký cholesterol , oleje a podobné sračky šly do kontejneru a cholesterol se mi během 3 měsíců upravil..

  • jaknapravdu.infoblog.cz 10.02.2013 02:13:06


    By mě opravdu velice zajímalo, co by na tento recept řekl pan dietolog, či kardiolog! A propo, tohle není na oběd, ale tak na lehkou večeři po flámu, nebo - lépe - před ním!:-))

    Zdravější by jistě bylo, alespoň tedy dle mně, upéci v troubě namarinovaná kuřecí křídla, nakořeněné paličky, tam je aspoň více masa a není to tak šíleně mastné!

    • Re: Jaroslav Orlík 16.03.2014 09:58:25

      Tuku je tam asi méně, zato je to krásně napajcované chemií. Nebo máte domácí brojlery? To pak je jiná, já je, tu a tam, dostávám a je to úplně jiné maso, než z obchodu, ať je na tom napsáno Vodňanské kuře nebo cokoli jiného. Takový řidič, který vozí krmiva pro drůbežárny, kuřecí vůbec nejí. Můj kamarád je jedním z nich a tvrdí, že když mu manželka upeče kuře, že má pocit, že sedí v autě s krmivem. Je to prolezlé durch um durch. No, a nyní se nabízí otázka, zda je lepší kornatění tepen nebo karcinom. Můžete si vybrat.

  • Celkový počet komentářů: 31
    Nalezeno receptů: 31
    Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Pilonidální sinus

      Pilonidální sinus

      Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

    • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

      Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

      Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




    přidat nový recept