Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5174x
Recept na pečený, marinovaný vepřový bůček s lepenicí a pivní omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Příprava bůčku:

Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Do vakuovacího sáčku vložíme bůček, šalotku a zalijeme studeným vývarem tak, aby nebylo maso úplně ponořené. Zavakuujeme na 99% a ponoříme do 70 stupňové lázně na 8h a zatížíme. Po 8h vyndáme z lázně a zachladíme. Bůček vyndáme ze sáčku - nálev uschováme. Vychladlý marinovaný bůček nakrájíme na silné plátky, které opečeme ze všech stran a podáváme.

Příprava lepenice (použijeme ingredience označené na přílohu):

Oloupané brambory a osolené uvaříme do měkka, slijeme a šťouchadlem rozšťoucháme s máslem, škvarky nebo teplým nálevem z bůčku. Přidáme dochucené, uvařené, překrájené kysané zelí, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Příprava pivní omáčky:

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, šalotku nakrájíme na jemno. Na másle opečeme zeleninu, pak přidáme šalotku. Když je vše dozlatova opečené, zalijeme černým pivem a vývarem, přidáme bylinky a nastrouhaný česnek a vaříme do zesílení chuti. Když je chuť výrazná, přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb (podle hustoty) a stále vaříme, až se chléb rozvaří . Omáčku překutrujeme a přecedíme. Hladkou omáčku dochutíme solí, cukrem a pepřem, na konec zašleháme vychladlé máslo.

Alakarte-cz autor receptu:

Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
Jozar
Vepřové 1228 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Přidat příspěvek k receptu Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept