Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5654x
Recept na pečený, marinovaný vepřový bůček s lepenicí a pivní omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Příprava bůčku:

Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Do vakuovacího sáčku vložíme bůček, šalotku a zalijeme studeným vývarem tak, aby nebylo maso úplně ponořené. Zavakuujeme na 99% a ponoříme do 70 stupňové lázně na 8h a zatížíme. Po 8h vyndáme z lázně a zachladíme. Bůček vyndáme ze sáčku - nálev uschováme. Vychladlý marinovaný bůček nakrájíme na silné plátky, které opečeme ze všech stran a podáváme.

Příprava lepenice (použijeme ingredience označené na přílohu):

Oloupané brambory a osolené uvaříme do měkka, slijeme a šťouchadlem rozšťoucháme s máslem, škvarky nebo teplým nálevem z bůčku. Přidáme dochucené, uvařené, překrájené kysané zelí, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Příprava pivní omáčky:

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, šalotku nakrájíme na jemno. Na másle opečeme zeleninu, pak přidáme šalotku. Když je vše dozlatova opečené, zalijeme černým pivem a vývarem, přidáme bylinky a nastrouhaný česnek a vaříme do zesílení chuti. Když je chuť výrazná, přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb (podle hustoty) a stále vaříme, až se chléb rozvaří . Omáčku překutrujeme a přecedíme. Hladkou omáčku dochutíme solí, cukrem a pepřem, na konec zašleháme vychladlé máslo.

Alakarte-cz autor receptu:

Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Jozar
Vepřové 1265 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3390 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Přidat příspěvek k receptu Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept